Sergey Brinn, mede-oprichter van Google, vindt dat smartphones opdringerig zijn en een isolerende werking hebben waardoor gebruikers uit de samenleving getrokken worden. Google’s nieuwe Project Glass moet er voor zorgen dat dat effect weggenomen wordt.

Toen Google begon met de ontwikkeling van Glass vroegen de creatievelingen van het bedrijf zich af hoe ze er voor konden zorgen dat mensen hun handen en ogen weer vrij hebben, zo vertelt Brinn. Om die reden koos Google er voor om een display te ontwikkelen die schuin boven het oog zit en niet zoals de glazen van een bril recht voor de ogen is gepositioneerd. Volgens Brinn heeft het twee jaar geduurd voordat de evolutie van "een telefoon die aan je hoofd zat vastgeplakt" naar Google Glass werd afgerond.

Brinn deed zijn uitspraken tijdens TED 2013, een conferentie in Californië. De Google-medewerker ging ook in op andere ontwikkelingen rondom Glass. Zo vertelde hij over Google’s vorderingen bij het presenteren van informatie voordat de gebruiker weet dat hij of zij er naar wil zoeken.

Google Glass is naar verwachting nog in 2013 op grote schaal beschikbaar. Momenteel is Glass al voor te bestellen voor ontwikkelaarsdoeleinden, maar geïnteresseerden moeten 1.500 dollar ophoesten. De prijs voor het uiteindelijke zal lager liggen volgens Brinn.