1 min

Gaat BAM nu wel of niet het nieuwe hoofdkantoor van BAM bouwen in Londen. Dat is de grote vraag want het bouwbedrijf uit Bunnik weigert te bevestigen of het de opdracht heeft binnengehaald, wel bevestigt het bedrijf dat het meedingt naar de opdracht. Het zegt dat het aan Google is om bekend te maken welk bedrijf het nieuwe hoofdkantoor mag gaan bouwen. Ook zou met de bouw van het kantoor geen één miljard pond gemoeid zijn maar een bedrag van 250 a 300 miljoen pond.

Gisteren lieten we weten dat BAM het nieuwe hoofdkantoor van Google mocht bouwen op King’s Cross in Londen. Bron hiervoor was de Financial Times, over het algemeen een zeer betrouwbare bron. Veel media namen het dan ook voor waar aan en schreven erover. Het gevolg was dat het aandeel BAM op de Amsterdamse beurs flink omhoog schoot. Reden voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM), om het nieuws te verifiëren, dat leidde echter tot meer vragen dan antwoorden.

BAM laat in een verklaring op de website weten: "Het is aan Google bekend te maken welk bouwbedrijf is geselecteerd." Google zelf heeft echter nog niets naar buiten gebracht over de bouw van het nieuwe hoofdkantoor, waardoor er dus niet met zekerheid kan worden gezegd wie nu het nieuwe hoofdkantoor zal gaan bouwen. Techzine heeft Google vanmorgen om een reactie gevraagd, maar het bedrijf zegt hierover nog geen mededelingen te doen. Waarmee de opdracht dus nog onzeker lijkt voor BAM.