2min

Google en Apple lijken elkaars bloed vaak wel te kunnen drinken, maar zo af en toe laten de twee bedrijven zich ook eens positief uit over elkander. Vandaag is het de beurt aan Google, de voormalige CEO Eric Schmidt noemt de concurrent een geweldige innovator in de technologiesector.

In een Q&A-sessie in India gaf Schmidt aan dat hij bovendien een BlackBerry-gebruiker is, vanwege het toetsenbord. Wel gaf de topman aan dat BlackBerry langzaamaan in de problemen raakt. Ook Amazon mag op wat liefde rekenen van Schmidt: "Amazon doet het beter, dat bedrijf heeft ieders verwachtingen overtroffen bij het veranderen van de distributie en marketing. Zij zijn een belangrijke partner en concurrent. voor ons."

Wat betreft Apple lette Schmidt wel beter op zijn woorden, het blijft toch één van de grote concurrenten van de zoekgigant. "Apple zal zich blijven profileren als een geweldige innovator en blijft prachtige producten maken, hoe groot of klein het marktaandeel daarvan ook zal zijn. Dat is een geweldige kracht."

Toen gevraagd werd naar Schmidt’s voorkeur voor een iPad of iPad mini, gaf hij aan dat hij voor een normale iPad zou zijn, omdat hij de iPad mini te smal vindt. Schmidt wilde het daar echter niet bij laten en zei dat hij blijer zou zijn met een Nexus 10, die zou meer apps hebben en veiliger zijn.

Wat betreft die apps heeft Schmidt overigens maar deels gelijk, voor de iPad zouden er zo’n 300.000 native apps, voor Android-tablets ligt dat aantal waarschijnlijk een stuk lager. Google Play telt in totaal echter wel meer applicaties dan de App Store van Apple.