1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft een patentaanvraag ingediend om meerdere elektronische apparaten tegelijk op te laden via een draadloze verbinding. De apparaten zijn in staat om met elkaar te communiceren en samen te bepalen welk apparaat opgeladen dient te worden.

In de patentaanvraag staat beschreven dat een systeem bijhoudt waar apparaten zich bevinden, waarna dit systeem kan bepalen of en wanneer het opladen van ontvangers die binnen het bereik zijn begint. Apparaten kunnen hierdoor zonder tussenkomst van de gebruiker aan het draadloze oplaadproces beginnen, of zich juist tijdelijk onthouden van het tot zich nemen van extra energie.

Afgelopen week kwam het nieuws dat Samsung en Qualcomm samenwerken om een nieuwe standaard voor draadloos opladen te bewerkstelligen. Deze Alliance for Wireless Power (A4WP) richt zich op apparaten variërend van bluetooth headsets tot moderne tablets.

Sinds de introductie van de Qi-standaard is draadloos opladen langzaamaan bezig met een opkomst. Zo krijgt de Samsung Galaxy S III ook een systeem waarmee de smartphone draadloos opgeladen kan worden, al moet het draadloze laadsysteem wel apart worden aangeschaft.