1 min

Enkele weken geleden werd bekend dat Google stopt met het gebruiken van de WebKit-renderengine in Chrome. In plaats daarvan gaat het een eigen versie van WebKit doorontwikkelen onder de naam Blink. Zes dagen na deze aankondiging heeft Microsoft echter het merkrecht op de naam Blink aangevraagd bij het Amerikaanse patentbureau (USPTO).

In de aanvraag van Microsoft voor het merk Blink valt te lezen dat het bedrijf het merk wil vastleggen voor: "computersoftware die een digitale camera aanstuurt en voor het selecteren, opslaan en delen van digitale foto’s". De aanvraag van het merk Blink is voor de Microsoft Research Blink-app voor Windos Phone 8. Deze app legt foto’s vast voor en nadat je de werkelijke foto hebt genomen. Hierdoor kan je na het nemen van de foto een keuze maken uit meerdere shots, zodat je de beste uit kan kiezen.

Microsoft heeft dus wel een reden om het merk vast te leggen, het is echter wel opmerkelijk dat het bedrijf nooit eerder een merk heeft vastgelegd voor een Microsoft Research-project en dat het de aanvraag slechts zes dagen na Google’s aankondiging doet. Microsoft probeert hiermee Google te vervelen, of het bedrijf heeft grotere plannen met de Blink-app.

Of Google bezwaar gaat indienen tegen de aanvraag van het merk is onduidelijk, ook is nog geheel onduidelijk of Microsoft bezwaar zal hebben tegen de naam Blink voor de browserengine van Chrome, als het merk wordt toegewezen.

In bovenstaande afbeelding is de Blink-app voor Windows Phone 8 te zien