1 min

AllThingsD meldt dat Larry Page, de CEO van Google, de fysieke Google Wallet-kaart heeft geannuleerd en daarom de vicepresident van Wallet heeft ontslagen.

Dit claimen anonieme bronnen dichtbij Larry Page. Met Google Wallet is het mogelijk om betalingen te doen met je mobiele telefoon door gebruik te maken van de ingebouwde NFC-chip. Met Wallet kunnen creditcardgegevens op de telefoon opgeslagen worden en deze kunnen vervolgens met de NFC-chip worden uitgelezen. De dienst is nog niet in Nederland beschikbaar.

Android Police meldde in november het bestaan van de Wallet-kaart. Dit zou blijken uit een gelekte versie van de Wallet-app, waarin het mogelijk was om de kaart te bestellen. Het leek erop dat het project bijna klaar was, maar het bleef maar stil.

Nu, zes maanden later, ziet het ernaar uit dat Larry Page het project heeft stopgezet. Hij vond het idee maar niets en na een korte demonstratie afgelopen week waarin enkele glitches zaten, was hij er klaar mee. Kort daarna deden geruchten de ronde dat Osama Bedier, vicepresident van Google Wallet, ontslagen zou zijn. Dat is gisteren bevestigd door Google.

AllThingsD meldt dat Google op de Google I/O volgende week woensdag enkele aankondigingen zal doen betreffende Google Wallet. Er zullen extra beloningen en aanbiedingen komen.