1 min

Samsung’s Galaxy S4 weet de verwachtingen niet waar te maken, zo meldt ETNews. Een week geleden verlaagde JPMorgan Chase de omzetverwachting van Samsung omdat de vraag naar het toestel in Europa lager was dan werd verwacht. ETNews meldt dat de maandelijkse productie van de Galaxy S4 met tien tot vijftien procent wordt teruggeschroefd.

De Galaxy S4 (review) maakte een goede start door, maar daarna is de vraag naar verluidt teruggelopen. Dat zou er voor zorgen dat Samsung de productie van het toestel gaat verlagen, meldt ETNews nu. Ook de Samsung Galaxy S III (review) wordt met een versneld pensioen gestuurd. Wanneer de productie van dat toestel definitief stopt is echter niet duidelijk.

Samsung kondigde onlangs verschillende varianten op de Galaxy S4 aan; de Galaxy S4 Active, Galaxy S4 Zoom en Galaxy S4 Mini. Aandeelhouders reageerden echter niet positief op deze verschillende versies van het vlaggenschip. De aandelen van het Koreaanse bedrijf maakten na de derde aankondiging een vrije val door. De koers van Samsung’s aandeel is inmiddels bijna 15 procent lager dan op het recente hoogtepunt, eind mei.