1 min

Apple heeft naar verluidt een contract gesloten met Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ook wel bekend als TSMC. ’s Werelds grootste chipproducent zal de taak op zich nemen om de nieuwe Apple A8-, A9- en A9X-chips te produceren. Apple wordt met deze deal opnieuw minder afhankelijk van concurrent Samsung.

Met deze deal haalt TSMC een grote order binnen. De chips van Apple worden momenteel gebruikt in de iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV. De productie van de Apple A8-chip gaat mogelijk al volgende maand van start. De A9- en A9X-chips moeten later dit jaar ook in productie gaan.

De Apple A8-chip wordt op een 20 nanometer-proces geproduceerd. De Apple A6-chip, die in de iPhone 5 wordt gebruikt, wordt op een 32 nanometer-proces ontwikkeld. Dat geldt ook voor de Apple A6X, die in de iPad 4 zit. De Apple A9- en A9X-chips zullen respectievelijk op 16 en 10 manometer geproduceerd worden. Hoe kleiner het proces, hoe zuiniger de chips zijn.

TSMC zal in samenwerking met Samsung ook de productie van de Apple A7 en A7X op zich nemen, deze chip wordt vermoedelijk in de iPhone 5S geplaatst. De overeenkomst is geldig voor 3 jaar. Het is onduidelijk of TSMC de enige producent van Apple-chips zal worden.