Twee voormalige Apple-werknemers hebben een zogenaamde ‘class action’ rechtszaak aangespannen tegen Apple. De oud-werknemers zijn van mening dat zij jaarlijks 1500 dollar een salaris zijn misgelopen door tijdsintensieve tassencontroles die door Apple worden uitgevoerd na werktijd.

Apple heeft als beleid dat de tassen van het personeel worden gecontroleerd voordat deze naar huis gaan. Dit om diefstal te voorkomen. Twee voormalige Apple-werknemers beweren dat ze elke dag zo’n 30 minuten onbetaald moesten wachten op de tassencontrole. Bij het uitklokken om te gaan lunchen of na werktijd moesten zij elke keer 5 tot 15 minuten wachten op de tassencontrole. Alles bij elkaar zou dat resulteren in zo’n 1500 dollar aan misgelopen salaris voor tijd die ze wel aanwezig waren in de Apple Store maar niet kregen betaald.

Volgens de aanklacht is dat een overtreding van de ‘Fair Labor Standards Act’ en lokale wetgeving in New York en Californië. Hoeveel schadevergoeding de twee voormalige werknemers eisen is nog niet bekend maar wel dat het een zogenaamde ‘class action’ zaak is. Dat betekent dat alle huidige of voormalige werknemers van Apple zich kunnen aansluiten bij deze rechtszaak. Als Apple dan uiteindelijk de zaak verliest hebben alle mensen die zich hebben gevoegd bij de class action zaak recht op een schadevergoeding.