Kort nadat bekend is geworden dat HTC afgelopen kwartaal voor de eerste keer verlies heeft geleden, komen er geruchten naar buiten dat Lenovo al geruime tijd in gesprek is met HTC over een mogelijke overname van het Taiwanese merk.

Ondanks het feit dat de HTC One (review) commercieel gezien goed presteerde, heeft HTC het afgelopen kwartaal verlies gedraaid. Na deze moeilijke periode is HTC volgens geruchten op zoek naar kopers. Lenovo zou een goede kans maken om die partij te zijn.

Topmannen van Lenovo zouden al sinds eind augustus geregeld geheime vergaderingen hebben met de topmannen van HTC, over de voorwaarden van de overname. Ondanks de mogelijke overname zal HTC als merk naar verwachting niet verdwijnen. Lenovo zou smartphones willen blijven uitbrengen, onder de HTC-merknaam.

Hoewel het hier dus slechts om geruchten gaat en er nog niks zeker is, zal naar verwachting in de eerste helft van 2014 de overname voltooid worden. Dit zou betekenen dat waarschijnlijk voor het einde van het jaar een formele aankondiging van de overname gedaan zal worden.

In het verleden heeft Lenovo al vaker geprobeerd om een plek in te nemen in de smartphone-markt, maar buiten thuisland China heeft het bedrijf hier vooralsnog weinig succes mee gehad.