In een interview met een Canadese krant gaf John Sculley, oud-CEO van Apple, aan dat hij erover nadenkt om een bod te doen op BlackBerry. Volgens de oud-topman is hij een langdurig BlackBerry-fan en -gebruiker.

De Canadese krant The Globe and Mail wist tijdens een interview met John Sculley te achterhalen dat de oud-CEO van Apple overweegt om een bod te doen op BlackBerry. Sculley geeft toe al lange tijd een groot BlackBerry-fan en -gebruiker te zijn. Toch wilde Sculley niet teveel kwijt over zijn plannen.

In het interview zei Sculley: "Ik denk dat er heel veel toekomstige waarde in BlackBerry zit. Maar om die waarde aan te kunnen boren heb je een strategisch plan en ervaren mensen uit de industrie nodig om dit type bedrijf te leiden. Anders wordt het heel uitdagend. Degene die BlackBerry gaat kopen moet een strategisch plan hebben dat plausibel is en kans van slagen heeft, en diegene zal een ervaren team moeten hebben dat het plan kan uitvoeren."

BlackBerry gaf afgelopen maand aan dat het bedrijf te koop stond, nadat slinkende verkopen en grote concurrentie van Apple, Samsung en andere smartphone-fabrikanten ervoor zorgden dat het merk in financiële problemen kwam. Hierdoor besloot het bedrijf zich terug te trekken uit de consumentenmarkt en werd het gedwongen om 40 procent van het personeel te ontslaan.

Fairfax Financial Holdings heeft al een bod op BlackBerry uitgebracht en Lenovo zou ook eventueel interesse hebben in een overname.