Microsoft heeft een patent aangevraagd voor het automatische dempen van het geluid van een mobiel apparaat. Dit is mogelijk tijdens bepaalde tijden, of op bepaalde locaties.

Bijna iedereen loopt dagelijks rond met een smartphone in zijn broekzak. Wat niet veranderd is, is dat er nog steeds situaties zijn waarin het niet wenselijk is dat een mobiele telefoon afgaat als je toevallig vergeet om de mode in te schakelen. Denk hierbij aan vergaderingen, bioscoopbezoekjes en begrafenissen, om maar wat voorbeelden te noemen. Microsoft werkt aan een oplossing voor dit probleem.

Er is door Microsoft een nieuw patent aangevraagd dat het mogelijk maakt dat mobiele telefoons tijdens bepaalde situaties automatisch overschakelt op de stille geluidsmode. Dit is bijvoorbeeld mogelijk wanneer de gebruiker op een bepaalde locatie aankomt, of op een bepaalde tijd.

Hoewel het aanvragen van een patent niet betekent dat Microsoft de technologie inderdaad binnenkort gaat gebruiken, zou het goed kunnen dat de technologie in een toekomstige versie van Windows Phone gebruikt zal gaan worden.