1 min

Tags in dit artikel

, ,

In een interview met Ethical Consumer roept Brits Parlementslid Margaret Hodge op tot het boycotten van het e-commercebedrijf Amazon. De online winkel zou zich in het Verenigd Koninkrijk namelijk schuldig maken aan het ontwijken van belastingen.

In een interview met Ethical Consumer verklaart Brits parlementslid Margaret Hodge dat ze al een jaar het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon ontloopt en dat ze mensen wil aanmoedigen haar hierin te volgen. Hiermee steunt ze de campagne van het maatschappelijk bewuste blad. De Britse politica heeft eerder internetgigant Google aan de tand gevoeld, omtrent het vermeende ontwijken van belastingen.

Als reden voor het boycotten van Amazon geeft Hodge aan dat dit e-commercebedrijf actief de belasting in het Verenigd Koninkrijk probeert te ontwijken. "Behalve dat het moreel onaanvaardbaar is, worden hierdoor ook andere bedrijven benadeeld. Van de kleine boekenzaak om de hoek tot de landelijk opererende winkelketens. Hierdoor komen zowel de Britse economie als de werkgelegenheid in het geding."

Hodge stelt dat haar boycot-actie niet bedoeld is tegen grote ondernemingen, maar juist voor een eerlijke handel. Ook zou een overheid volgens haar sterker in de schoenen moeten staan en zich niet te veel moeten aantrekken van het dreigement van een dergelijke internationale onderneming om zich in een ander land te vestigen. Een oplossing zou kunnen worden gevonden in het op internationaal niveau afspraken maken en vastleggen van belastingen voor dergelijke ondernemingen.