1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft het bedrijf Boston Dynamics gekocht. Dit bedrijf houdt zich bezig met het maken van robots die geïnspireerd zijn door de natuur. Het bedrijf is bekend van robots die op vier poten lopen.

Google heeft afgelopen zaterdag tegenover de New York Times bevestigd dat het Boston Dynamics heeft overgenomen. Eerder bevestigde Google tegenover de krant al dat oud-Android chef Andy Rubin tegenwoordig bezig is met het ontwikkelen van robots voor Google.

Boston Dynamics is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van robots die de mogelijkheid hebben om op vier poten te lopen. Voor het ontwerp kijkt het bedrijf naar de natuur en dieren die op vier poten lopen. Ook heeft het bedrijf recentelijk een robot ontwikkeld die op twee poten loopt.

Het Amerikaanse bedrijf staat erom bekend robots te kunnen maken die erg goed kunnen lopen. De robots worden gekenmerkt door hun gevoel voor balans en de snelheid waarmee ze kunnen bewegen. De robots kunnen sneller rennen dan een mens en zijn tevens geschikt voor het bedwingen van ruig terrein.

Nu Google heeft aangegeven zich bezig te houden met het ontwikkelen van robots, lijkt het direct duidelijk waarom Boston Dynamics is overgenomen. Behalve Boston Dynamics heeft de zoekgigant het afgelopen halfjaar nog zeven andere fabrikanten van robots overgenomen.