Henrique de Castro, COO van Yahoo, verlaat het bedrijf een jaar nadat hij hier werd aangenomen. Naar verluidt was de relatie tussen De Castro en Yahoo’s CEO Marissa Mayer de afgelopen jaren slechter geworden, waardoor werd besloten dat De Castro het bedrijf moest verlaten.

Henrique de Castro is een jaar nadat hij bij Yahoo aan de slag ging ontslagen. Castro werd door Marissa Mayer vanuit Google naar Yahoo gehaald, nadat Mayer als CEO van Yahoo een team samenstelde om het noodlijdende bedrijf te redden. Toentertijd werd De Castro door Mayer geprezen om zijn ervaring bij het besturen van een online advertentiebedrijf en het opbouwen van een wereldwijde organisatie.

Inmiddels is de professionele relatie tussen De Castro en Mayer ernstig verslechterd, waardoor er is besloten om de COO te ontslaan. Uit een interne memo naar de werknemers, die gepubliceerd is door Re/Code, blijkt dat De Castro vanaf vandaag uit dienst treedt. In de memo schreef Mayer: "Ik heb de moeilijke beslissing gemaakt dat onze COO, Henrique de Castro, het bedrijf moet verlaten." Yahoo heeft nog niet gereageerd op de situatie of een opvolger voor Castro aangekondigd.

Mayer is momenteel hard bezig om het noodlijdende bedrijf weer op de rails te krijgen. Hiervoor heeft Yahoo een aantal overnames gedaan, nieuwe producten toegevoegd aan het aanbod en verschillende diensten een ander uiterlijk gegeven. Dat is vooralsnog niet de oplossing geweest, de omzet van het derde kwartaal van 2013 was 5 procent lager dan die van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst tijdens deze periode was nog veel lager, in vergelijking met een jaar ervoor.

Volgens onderzoeksbureau eMarketer is Yahoo’s aandeel in de markt voor online advertenties in de Verenigde Staten in 2013 gedaald naar 5,8 procent. Een jaar eerder was Yahoo nog goed voor 6,8 procent. Naar verwachting zal het marktaandeel van het bedrijf verder dalen tot 5 procent in 2015.