Google-dochter Nest belooft openheid over privacybeleid

Tony Fadell heeft naar aanleiding van onrust over Google’s overname van zijn bedrijf Nest Labs aangegeven dat er naar transparantie zal worden gestreefd als het privacy van gebruikers betreft. Wijzigingen in de voorwaarden zullen goed gecommuniceerd worden, wordt beloofd.

Tijdens een interview op de DLD Conference in München geeft Fadell aan dat er vooralsnog geen veranderingen in het privacybeleid op de planning staan: "De data die we verzamelen is alleen bedoeld voor onze producten en om ze verder te optimaliseren."

Google heeft Nest Labs vorige week overgenomen voor 3,2 miljard dollar. Dat zorgde direct voor onrust over privacy, verschillende mensen gaven aan dat Google geen respect heeft voor grenzen op dit gebied.

Fadell wil de onrust graag wegnemen en geeft aan dat de geworven data niet zonder toestemming naar Google wordt doorgespeeld. "Als er ooit veranderingen zouden komen, verzekeren we dat we er transparant over zijn. Daarnaast zal dit ook alleen via een opt-in doorgevoerd worden," geeft Fadell aan.

Bron:The Next Web