1 min

Het Chinese bedrijf Huawei heeft een schikking getroffen met de patenttrol Rockstar Consortium. Deze instantie is in het leven geroepen door Apple, BlackBerry, Ericsson, Microsoft en Sony en beheert patenten die afkomstig zijn van het ten gronde gegane Nortel Networks. Huawei werd beschuldigd van het schenden van patenten met zijn Android-apparaten. Daarin was de Chinese fabrikant echter niet alleen.

Zowel Huawei als Rockstar hebben aan de rechtbank van het district Noord-Californië verzocht een rechtszaak tussen de twee te laten vallen. De rechtszaak betrof de schending van verschillende patenten die Rockstar in handen kreeg met de gezamenlijke overname van Nortel Networks.

De verzoeken geven niet aan dat er een schikking is getroffen, maar dit is wel aannemelijk. Het is dus eveneens onduidelijk wat voor afspraken er gemaakt zijn. Andere fabrikanten betalen bijvoorbeeld per verkocht Android-apparaat een vergoeding.

De rechtszaak treft overigens niet alleen Huawei, Rockstar klaagde ook Google en verschillende andere Android-fabrikanten aan. Het gaat hierbij om Asus, HTC, LG, Pantech, Samsung en ZTE. Al deze partijen worden beschuldigd van het schenden van zeven patenten die Rockstar beheert. Google sloeg in december terug met een rechtszaak tegen Rockstar.