1 min

Volgens talloze ingewijde bronnen van Re/code zal er de komende dagen een aankondiging worden gedaan dat Tony Bates en Tami Reller hun baan bij Microsoft opzeggen. De softwaregigant wil momenteel geen commentaar geven.

Op dit moment zijn Tony Bates vervult de rol van uitvoerend onderdirecteur van zakelijke ontwikkeling, strategie en evangelisme. Bates kwam bij Microsoft binnen door de overname van Skype, waar hij CEO kort daarvoor als CEO was aangesteld. Ook werd Bates lange tijd serieus overwogen voor de rol van CEO bij Microsoft, maar uiteindelijk trok Satya Nadella aan het langste eind.

Tami Reller is de uitvoerend onderdirecteur van de marketingafdeling. De taken van Bates en Reller worden overgenomen door respectievelijk Eric Rudder en Chris Capossela. CEO Nadella informeerde het bestuur afgelopen vrijdag van de wijzigingen en Microsoft is voornemens om dinsdag een officiële melding te doen.

Volgens Re/code zullen de topmensen hun positie verlaten, maar het is onduidelijk wat hun plannen zijn en of hun gezamenlijke vertrek een soortgelijke reden heeft, of dat dit losstaat van elkaar.