1 min

Microsoft heeft bevestigd dat er het een en ander staat te veranderen in de top van het bedrijf. Zoals al werd beweerd zullen Tony Bates en Tami Reller hun taken neerleggen. Zij worden vervangen door respectievelijk Eric Rudder en Chris Capossela.

De informatie die eerder was uitgelekt blijkt te kloppen: Microsoft zegt twee leidende figuren vaarwel. Satya Nadella, de kersverse CEO van de softwaregigant, bevestigde gisteren in een e-mail aan medewerkers dat er wijzigingen in de top gingen plaatsvinden.

Tony Bates was een van de kandidaten voor de rol als CEO van Microsoft. Hij kwam het bedrijf binnen via de overname van Skype en gaf leiding in de strategische tak van het bedrijf. Bates legt zijn taken per direct neer. Tami Reller was het hoofd van de marketingafdeling en zal de komende tijd erop toezien dat haar vervanger goed wordt ingewerkt.

Er vindt nog een andere promotie plaats. Mark Penn, de man achter de Scroogled-campagne waarin Google op de hak wordt genomen, zal zich gaan toeleggen op strategie in plaats van marketing.