1 min

Een nieuwe patentaanvraag van Apple omschrijft een manier om stappen te tellen middels een apparaat dat aan de pols is bevestigd. Daarmee lijkt opnieuw Apple’s focus voor de iWatch bevestigd.

Pedometers kennen we al lange tijd. Apple’s methode is echter wat verfijnder dan we gewend zijn. In de patentaanvraag wordt een techniek omschreven waarbij op een unieke manier wordt gemeten of de drager van een polsband of horloge een stap zet.

Die meting wordt gebaseerd op de verstreken tijd tussen twee bewegingen. Ook is het apparaat in staat om vast te stellen of het überhaupt gedragen wordt. Bij de Samsung Galaxy Gear (review) merkte ik bijvoorbeeld op dat de stappenteller ook doortelt als je het horloge wat heen en weer beweegt zonder het echt te dragen of werkelijke stappen te zetten.

Apple’s interesse in gezondheid is de afgelopen tijd al vaker aan bod gekomen. Waarschijnlijk is dit één van de speerpunten voor de langverwachte iWatch. Met de introductie van een hartslagmeter in de Samsung Gear 2 en Gear Fit heeft Apple echter bij voorbaat al terrein goed te maken.