Hoewel we al enkele jaren rekenen op de komst van een televisie van Apple, was Steve Jobs daar in 2010 nog niet voor te porren. Een uitspraak van de overleden oprichter van Apple dook onlangs voor het eerst op.

Toen Steve Jobs nog CEO van Apple was, gaf hij tegenover enkele vooraanstaande medewerkers van zijn bedrijf aan dat hij vond dat Apple de TV-markt links moest laten liggen. Er viel volgens de inmiddels overleden Jobs maar weinig te halen in deze markt. Dit blijkt uit het boek Haunted Empire: Apple After Steve Jobs, dat binnenkort wordt uitgebracht.

Jobs werd hiernaar gevraagd tijdens een bijeenkomst die Apple de Top 100 noemt. Daar komen de belangrijkste medewerkers van Apple samen, de inhoud van de bijeenkomsten is topgeheim. Jobs werd gevraagd of Apple met een eigen televisie zou komen. "Nee," luidde het antwoord. "Het is een verschrikkelijke markt. TV’s gaan lang mee en de marges zijn klein"

Of we veel waarde moeten hechten aan deze uitspraak is echter maar de vraag. Deze uitspraak dateert namelijk uit 2010, terwijl Jobs vlak voor zijn dood juist een doorbraak zou hebben ervaren, zo blijkt uit de biografie van Walter Isaacson. Daarin geeft Jobs aan dat hij de TV-markt wil veranderen zoals hij ook deed voor de markt voor computers, muziek en telefoons.