1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks het verlopen van de ondersteuning van Windows XP is de PC-markt in het afgelopen kwartaal opnieuw gekrompen. Er is wel een piek waarneembaar in het aantal verscheepte systemen, maar dat was nog steeds niet voldoende om ervoor te zorgen dat de markt weer groeit. Dat melden zowel Gartner als IDC.

In vergelijking met een jaar eerder kromp de markt opnieuw, volgens Garner met 1,7 procent, IDC meldt een daling van 4,4 procent. Die cijfers zijn beter dan wat we de afgelopen jaren hebben gezien, maar een daling is nog steeds slecht nieuws voor fabrikanten.

Door het aflopen van de ondersteuning voor Windows XP werd gehoopt op een groei van de markt. Vooralsnog lijkt het enige effect dat de daling minder scherp is dan de afgelopen tijd.

Asus, Dell, HP en Lenovo wisten in de afgelopen periode wereldwijd gezien marktaandeel te veroveren volgens Gartner. Het gaat om een groei van respectievelijk 2,1, 3,5, 0,9 en 2 procent. Acer zag het aandeel opnieuw inzakken, het afgelopen jaar daalde de Taiwanese fabrikant 1,1 procent in marktaandeel.