1 min

Nu de smartphones van Nokia zijn overgenomen door Microsoft is het het oude Nokia ineens een heel stuk gezonder. Behalve dat het 5,4 miljard euro tegemoet kan zien voor het verkopen van de smartphone-afdeling is het bedrijf nu ook weer gezond, winstgevend en is er ruimte voor investeringen. De eerste investering die Nokia doet is er een van 100 miljoen dollar in de "connected car".

Nokia is nu al in de auto’s aanwezig via Here Maps, de navigatie en locatiedienst van het bedrijf. Nokia heeft echter grotere ambities en hoopt met deze zak geld innovaties te vinden voor het ontwikkelen van slimme toepassingen in auto’s. Het lijkt erop dat de markt zich langzaam ontwikkeld richting slimmere auto’s. Eerst hadden we de smartphones, toen de tablets, nu lijkt de tijd aangebroken voor wearables en daarna volgen mogelijk de auto’s, al dan niet zelf rijdend.

De afgelopen jaren hebben veel auto’s al een hele landing aan innovaties gekregen. Zo zijn auto’s veiliger, schoner, intelligenter en meer verbonden met het internet. Het begon met simpele parkeersensoren, gevolgd tot het automatisch inparkeren en nu worden er al volop proeven gedaan met automatisch rijden, maar dat is nog niet in productie genomen. Als auto’s worden voorzien van allerlei sensoren dan zijn de mogelijkheden ongekend, Nokia ziet daar kansen en vandaar ook de investeringen. Nokia introduceerde vorig jaar ook al een besturingssysteem voor auto’s.