2min

Dat wearables een grote toekomst tegemoetgaan, lijkt aannemelijk. Dat niet elk product uit deze categorie bij voorbaat een succes is, weten we dankzij Samsung’s eerste poging ook. Apple’s mede-oprichter Steve Wozniak vertelde in een interview dat hij de Galaxy Gear na een halve dag al volledig zat was.

Wozniak staat doorgaans niet onwelwillend tegenover nieuwe platformen en technieken. Als de mede-oprichter van Apple echter bemerkt dat het niet goed werkt, zal hij zijn bevindingen ook zeker niet onder stoelen of banken steken, ook niet als het een product van Apple betreft. Wozniak is bovendien erg gecharmeerd van Android-producten.

Dat geldt overigens niet voor Samsung’s eerste smartwatch: "De Galaxy Gear was het eerste product dat ik kocht om te experimenteren en na een halve dag al helemaal zat was. Ik verkocht het op eBay omdat het zo waardeloos en zo weinig deed om iets toe te voegen." De Samsung Galaxy Gear werd al snel na de lancering vervangen door de Gear 2, Gear 2 Neo (review) en Gear Fit (review).

Over Google Glass heeft Wozniak een wat positiever beeld: "Google Glass is wellicht niet zo nuttig, net als smartwatches wellicht ook nooit een grote aanhang krijgen. Maar alles wat ik tot nu toe heb gedaan met Google Glass vond ik best prettig werken."

Wozniak heeft zijn hoop toch op Apple gevestigd als het aankomt op wearables: "Als 30 bedrijven hetzelfde doen, dan weet je dat het niet klopt. Als één bedrijf één ding schrikbarend anders doet en iedereen ineens inziet dat dat de juiste aanpak is, is dat de toekomst. Ik hoop dat Apple de grote doorbraak zal inluiden."