Alan Mulally, oud-CEO van Ford, is toegevoegd aan het bestuur van Google. De topman is sinds 9 juli werkzaam bij de zoekgigant en zal zonder twijfel de nodige expertise met zich meebrengen als het aankomt op het leiden van een autofabrikant.

Dat Google bezig is met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s is al lang geen geheim meer. De zoekgigant toonde eerder dit jaar zelfs een eigen prototype van een auto zonder stuur en pedalen. Wat de plannen precies zijn is nog onduidelijk, maar dat het niet zomaar een hobbyprojectje is, mag duidelijk zijn.

"Alan brengt een rijkdom aan ervaring op het gebied van zakelijk en technologisch leiderschap met zich mee," zegt Larry Page, de CEO van Google. "Ik ben erg blij dat Alan nu plaats zal nemen in Google’s bestuur." Op zijn beurt meldt Mulally: "Ik voel me vereerd om plaats te nemen in het bestuur van een iconisch bedrijf dat onze levens verbetert. Ik kijk uit naar de samenwerking en de mogelijkheid om bij te dragen aan de visie van Google."

De oplettende lezer zal Alan Mulally wellicht nog herinneren. De oud-medewerker van Ford kwam eind vorig jaar en begin dit jaar regelmatig in het nieuws, omdat hij gezien werd als een van de voornaamste kandidaten om Steve Ballmer op te volgen als CEO van Microsoft. In januari maakte Mulally zelf bekend geen CEO van Microsoft te worden omdat hij zich wilde richten op Ford. Dat duurde niet lang, op 1 juli stapte hij alsnog op. Uiteindelijk viel Microsoft’s keuze op Satya Nadella.