Begin dit jaar gingen de Europese Commissie en Google een schikking aan. De schikking betrof een antitrustzaak waarin Google werd beschuldig van manipulatie van zoekresultaten. De Europese Commissie gaat deze schikking volgens The Wall Street Journal herzien naar aanleiding van commentaar vanuit de industrie.

Het akkoord met Google kwam de Europese Commissie op veel kritiek te staan vanuit concurrerende en betrokken bedrijven. De schikking kwam Google namelijk niet op een financiële straf te staan en de getroffen maatregelen zijn volgens het commentaar niet voldoende.

Nu gaan regulatoren van de Europese Commissie volgens The Wall Street Journal de schikking herzien, ook omdat er nieuwe klachten zijn ingediend door Duitse en Franse uitgevers. Volgens Bloomberg zou de herziening kunnen resulteren in extra maatregelen.

Een anonieme bron ook aan wat voor extra wijzigingen mogelijk op komst zijn. De manier waarop zoekresultaten over concurrerende diensten getoond worden wordt misschien aangepast, dat geldt ook voor de weergave van resultaten vanuit de eigen videodienst YouTube.

In september wordt duidelijk of de Europese Commissie de schikking definitief zal herzien. Google heeft momenteel nog niet gereageerd op de beweringen.