Chinese autoriteiten hebben vandaag opnieuw een inval gedaan in vier kantoren van Microsoft. De Chinese "State Administration for Industry and Commerce" (SAIC) die onderzoek doen naar mededinging hebben een inval gedaan in Chinese Microsoft kantoren in vier steden. Daarnaast heeft de SAIC ook een inval gedaan bij IT Consultancy bedrijf Accenture, dat bedrijf verzorgt wat financieel werk voor Microsoft in China.

Vorige week maandag deed de SAIC ook al een inval in vier kantoren van Microsoft. Microsoft gaf toen aan volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek van de Chinezen. Toch blijkt dat onvoldoende want vandaag deed de SAIC opnieuw een inval. Wederom in het kantoor in Beijing maar ook in kantoren in Liaoning, Fujian en Hubei.

Opnieuw heeft Microsoft direct gereageerd op de inval door te stellen dat het volledige medewerking zal verlenen en het de Chinese wetgeving zeer serieus neemt. Ook zal het er alles aan doen om de vragen en zorgen van de SAIC weg te nemen.

Behalve bij vier kantoren van Microsoft werd ook bij Accenture een inval gedaan door de SAIC. Accenture verzorgt enkele financiële diensten voor Microsoft in China. Accenture heeft verklaard: "We kunnen bevestigen dat, volgens de Chinese wet, we volledige medewerking verlenen aan de onderzoekers van de SAIC en we ze helpen met bepaalde informatie te verzamelen die betrekking hebben op een van onze klanten."

China is de laatste maanden veel strenger geworden tegenover grote internationale bedrijven. Zo heeft het ook een mededingingsonderzoek lopen tegen Mercedes Benz, ook werden producten van Apple, Kaspersky en Symantec verboden voor gebruik binnen overheidsinstellingen.