1 min

Enige tijd terug werd gemeld dat Google een miljardenbod heeft gedaan op Cyanogen, de maker van de CyanogenMod-software. Vandaag wordt beweerd dat Cyanogen het bod van Google naast zich neer heeft gelegd en op eigen houtje doorgaat.

De interesse van Google in Cyanogen zal volgens The Information niet leiden tot een overname, ook al zou de zoekgigant dat wel graag willen. Cyanogen’s CEO Kirt McMaster zou aandeelhouders hebben verteld dat er geen sprake is van een overname. Cyanogen had volgens geruchten ook te maken met interesse vanuit Amazon, Microsoft en Samsung.

Cyanogen gaat liever zelfstandig door met de ontwikkeling van de CyanogenMod en staat op het punt een nieuwe investeringsronde op te starten. Daarbij zou de waarde van het bedrijf op ongeveer een miljard dollar komen te liggen. Het doel van Cyanogen is om de derde plek van populairste mobiele besturingssystemen over te nemen met CyanogenMod.

Ondertussen is Cyanogen daarom ook bezig met deals met fabrikanten van smartphones, waardoor CyanogenMod standaard op nieuwe toestellen zal komen staan. Zo zagen we eerder dit jaar al de OnePlus One (review) met CyanogenMod 11S verschijnen.