‘Microsoft ziet af van investering in Cyanogen’

Als we Bloomberg mogen geloven dan ziet Microsoft toch af van een miljoenen investering in Android-ontwikkelaar Cyanogen. Microsoft zou hebben onderhandelt met Cyanogen maar de partijen zouden niet tot overeenstemming zijn gekomen. Cyanogen staat op het punt om de lopende investeringsronde af te sluiten met een investering van 110 miljoen dollar, maar dus zonder een investering van Microsoft.

Eind januari dook het bericht op dat Microsoft een fikse investering ging doen in het Android-alternatief Cyanogen. Volgens Bloomberg zijn de onderhandelingen echter op niets uitgelopen en heeft Microsoft besloten om niet te investeren. Cyanogen is voornemens om zijn alternatief op Android helemaal los te koppelen van Google. Gebruikers moeten zelf de keuze krijgen van welke diensten ze wel en niet gebruik willen maken. Microsoft zag dat als een kans om zijn diensten aan te bieden aan Cyanogen-gebruikers.

Waarschijnlijk zijn de gesprekken voor de investering dan ook op dat punt afgeketst. Microsoft wilde waarschijnlijk miljoenen investeren als Cyanogen voortaan de diensten van Microsoft zou meeleveren. Cyanogen wil op zijn beurt zich loskoppelen van Google om gebruikers een keuze te bieden en een verplichting aan gaan met Microsoft ligt dan niet voor de hand.

Microsoft zou echter nog steeds een commerciële samenwerking willen aan gaan met Cyanogen om de Microsoft diensten beschikbaar te maken binnen de Cyanogen-omgeving. Mogelijk dat die samenwerking er in de toekomst nog wel gaat komen. Cyanogen zou samen willen werken met fabrikanten van Android-smartphoens om hun versie van Android mee te leveren op toestellen, of het ook zover gaat komen is echter nog maar de vraag. Een goede Android-ervaring hangt of staat nog steeds met de aanwezigheid van de Google Play Store, als Cyanogen de diensten van Google schrapt dan zal ook de Play Store verdwijnen.

Bron:Bloomberg