1 min

Eind juli werd bekendgemaakt dat audiobedrijf Bose een rechtszaak tegen concurrent Beats had aangespannen vanwege patentschendingen. Nog geen drie maanden later maken de twee bedrijven bekend een schikking te treffen en de rechtszaak daarmee stop te zetten.

Bose was van mening dat Beats Audio vijf patenten had geschonden in diens producten. De patenten beschreven technieken waarmee producten omgevingsgeluid kunnen wegfilteren. Bose eiste een schadevergoeding en de stopzetting van de Beats-producten die de patenten schenden.

Daar kom het echter niet van. Buiten de rechtszaak om hebben Bose en Apple –tegenwoordig eigenaar van Beats- een afspraak gemaakt, waardoor nu wordt verzocht om de rechtszaak te seponeren. Het is onduidelijk wat voor afspraken Bose en Apple onderling gemaakt hebben. Het meest logische uitgangspunt is dat Apple een klein deel van de inkomsten afstaat aan Bose. Het is tevens mogelijk dat Apple over patenten beschikt die Bose op diens beurt schendt, waardoor de partijen hebben besloten om elkaar met rust te laten.