1 min

Dit weekend is bekend geworden dat Bose ervoor heeft gekozen om Beats Electronics voor de rechter te slepen. Volgens Bose maakt Beats inbreuk op "noise-canceling"-patenten van het bedrijf. Voor Beats komt de aanklacht op een zeer ongunstig moment nu Apple bezig is om Beats over te nemen.

Bose heeft een aanklacht ingediend bij de International Trade Commission (ITC), daarin wordt gevraagd om een import- en verkoopverbod van bepaalde Beats-producten. De aanklacht en eventuele uitspraak heeft alleen gevolgen voor de Verenigde Staten, of Bose ook rechtszaken gaat starten in andere landen is nog onduidelijk.

Volgens Bose maakt Beats inbreuk op patenten die te maken hebben met "noise-canceling", dit is een techniek waarbij het omgevingsgeluid wordt opgevangen met microfoons om daar vervolgens een soort antigeluid voor te creëren, hierdoor hoor je echt alleen de muziek uit de koptelefoon en hoor je vrijwel geen omgevingsgeluid meer. Alleen omgevingsgeluid met een extreem hoog volume kan je dan nog horen.

Bose heeft vijf patenten aangevoerd in de aanklacht waar Beats inbreuk op zou maken. Beats heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. Onduidelijk is of deze aanklacht en een eventuele uitspraak gevolgen hebben voor de overname van Beats door Apple. Apple heeft 3 miljard dollar geboden om Beats over te nemen, de verwachting is dat Apple eind september of in oktober de overname kan afronden.