1 min

Lenovo gaat naar verluidt opnieuw een poging doen om BlackBerry over te nemen, mogelijk wordt er later deze week een bod gedaan op de Canadese fabrikant. Lenovo zou een bod van 15 dollar per aandeel willen doen en dit willen ophogen tot maximaal 18 dollar per aandeel.

Lenovo heeft vorig jaar ook geprobeerd om BlackBerry in te lijven maar toen kwam het er niet van. Later dat jaar kwam naar buiten dat de Canadese overheid de overname geblokkeerd zou hebben om nationale veiligheidsredenen.

Volgens bronnen van de website Benzinga gaat Lenovo deze week een nieuwe poging ondernemen om het bedrijf in handen te krijgen. Op dit moment staat het aandeel BlackBerry op 9,49 dollar, als Lenovo inderdaad een bod van 15 dollar gaat doen, dan is dat genereus. Alles bij elkaar zal Lenovo ongeveer 7,5 miljard dollar op tafel moeten leggen om BlackBerry in te lijven.

De grote vraag is natuurlijk waarom Lenovo zoveel interesse heeft in BlackBerry. Lenovo verkoopt zelf al smartphones in China en doet dat met veel succes, daarnaast is het begin dit jaar met Google overeengekomen dat het Motorola zal overnemen, verwacht wordt dat die overname elk moment kan worden afgerond. Als Lenovo ook BlackBerry overneemt, heeft het ineens drie divisies die smartphones ontwikkelen. Waarschijnlijk is het Lenovo meer te doen om de software van BlackBerry, alsook alle zakelijke klanten die het bedrijf nog steeds heeft. Lenovo is druk bezig een enterprisedivisie op te bouwen, eerder dit jaar kocht het ook de serverdivisie van IBM.