Apple boekt opnieuw recordomzet door record aantal iPhone-verkopen

Apple weet opnieuw enkele records te verbreken met zijn laatste kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal wist het bedrijf namelijk 74,5 miljoen iPhones te verkopen, waarmee het vorige record van 51 miljoen iPhones is gebroken, dat record werd behaald in het vierde kwartaal van 2013. Ook de omzet bereikte een recordhoogte van 74,6 miljard dollar en tot slot de winst, die stijgt naar 18 miljard dollar.

Apple weet steeds opnieuw zijn eigen records te verbreken, het grote succes van Apple en de reden dat de records steeds worden gebroken ligt bij één product, de iPhone. De iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) hebben ervoor gezorgd dat alle records weer zijn verbroken. Misschien had Apple al jaren eerder het formaat van de iPhone moeten opschroeven, in elk geval is het succes van Apple slecht nieuws voor de concurrentie want die hebben hierdoor ongetwijfeld minder Android- en Windows Phone-toestellen verkocht.

Het vierde kwartaal van vorig jaar is het beste kwartaal ooit voor Apple, met een omzet van 74,6 miljard dollar en een winst van 18 miljard dollar is er absoluut geen reden tot klagen. Het aantal iPhones dat over de toonbank ging is gestegen naar 74,5 miljoen stuks. Een enorm aantal en iets waar Apple best trots op mag zijn, hoe de verdeling is onder de verschillende modellen heeft Apple niet bekendgemaakt.

De iPhone is inmiddels goed voor 69 procent van de omzet van Apple en hoewel dat nu zorgt voor een groot succes en goede cijfers is het voor Apple extreem belangrijk om dat vast te houden. Als Apple een iPhone introduceert die minder goed ontvangen wordt zal dat direct terug te zien zijn in de cijfers.

Als naar de overige cijfers wordt gekeken dan is te zien dat de iPad-verkopen nog steeds teruglopen, in het vierde kwartaal werden er 21,6 miljoen iPads verkocht tegenover 26 miljoen een jaar eerder. Wel wist het bedrijf meer Macs te verkopen, met 5,5 miljoen stuks is dat een stijging van 14,6 procent.

Apple wist het afgelopen kwartaal vooral in China door te breken, daar lag de omzet maar liefst 70 procent hoger dan een jaar eerder. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers werd ook bekendgemaakt dat de Apple Watch in april in de Amerikaanse winkels zal liggen.