Sony is momenteel enorm succesvol met zijn camerasensoren in meer dan de helft van de smartphones vandaag de dag zit een camerasensor van Sony. Sony wil een belangrijke rol blijven spelen met zijn camerasensoren en gaat daarom ook investeren in camera’s voor zelfrijdende auto’s.

Sony heeft volgens de Financial Times zo’n 100 miljoen yen, ongeveer 737.000 euro, geïnvesteerd in de startup ZMP. Voor dat bedrag koopt Sony 2 procent van de aandelen van het bedrijf en zal de startup camerasensoren van Sony gaan gebruiken in zijn auto’s. Sony en ZMP zullen gaan samenwerken om de camerasensoren zo goed mogelijk door te ontwikkelen voor zelfrijdende auto’s. De auto’s gebruiken deze sensoren om de omgeving te scannen zodat ze wegen en obstakels kunnen herkennen.

De race voor de eerste zelfrijdende auto is inmiddels in volle gang. Verschillende bedrijven hebben al prototypes maar het is wachten tot de eerste zelfrijdende auto ook echt op de markt komt. Veel grote techbedrijven zijn inmiddels bezig met een zelfrijdende auto, zo werkt Google hier al jaren aan, Apple gaat mogelijk ook een poging doen maar ook Tesla de populaire fabrikant van elektrische auto’s werkt aan een zelfrijdende auto.

Veel traditionele autofabrikanten werken ook aan zelfrijdende auto’s, maar zij zijn over het algemeen wat minder spraakzaam over hoever ze gevorderd zijn. Zo liet Ford recent weten niet de eerste te hoeven te zijn met een zelfrijdende auto, dat bedrijf vind het belangrijker om een zelfrijdende auto betaalbaar te maken voor de massa.