Apple werkt mogelijk aan een elektrische auto. Dat meldt althans The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Apple zou de auto-industrie radicaal willen veranderen net zoals het dat deed met de muziekindustrie en de mobiele telefoons.

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple een team van enkele honderden werknemers op het geheime autoproject gezet. Het project gaat door het leven onder de naam Titan. De auto die Apple aan het ontwerpen is zou veel weg hebben van een minivan. Of de Apple auto ook echt ooit op de markt gaat komen is moeilijk te zeggen, het is een hele grote stap voor Apple om actief te worden in deze industrie en het bedrijf zal daarvoor aanzienlijk moeten investeren.

De technologieën die gebruikt worden in een elektrische auto kunnen er echter ook voor zorgen dat het bedrijf bestaande producten kan verbeteren. Zo moet een elektrische auto zeer energiezuinig omgaan met energie die wordt onttrokken uit accu’s. Deze accu’s zijn van hetzelfde type als gebruikt worden in mobiele telefoons en tablets. Als deze technologieën beter worden door onderzoek te doen naar een auto, kunnen uiteindelijk de iPhone en iPad ook weer beter worden.

Apple zou met een elektrische auto de concurrentie aan gaan met Tesla. Deze fabrikant maakt inmiddels al enige tijd elektrische auto’s en doet dat met veel succes. Ook de ontwerpen van Tesla zouden Apple niet misstaan, waarschijnlijk komt dat ook doordat veel voormalige Apple-werknemers nu bij Tesla werken. Er gaan ook geruchten dat Apple een zelfrijdende elektrische auto wil ontwikkelen maar dat is een lastig verhaal aangezien er maar zes bedrijven een licentie hebben in de Verenigde Staten om zelfrijdende auto’s te testen en daar zit Apple niet bij.

Tot slot zou Apple een grote wijziging moeten doorvoeren wil het een auto op de markt brengen. Het zal zelf moeten gaan produceren. Apple kiest er nu altijd voor om andere bedrijven in te huren die vervolgens de Apple-producten gaat produceren en assembleren. In het geval van een auto is dat een veel lastiger verhaal, alle autofabrikanten hebben eigen fabrieken waar ze hun auto’s produceren. In deze markt is het niet normaal om de productie van een auto uit te besteden aan een andere partij. Zelfs Tesla heeft een oude Toyota-fabriek overgenomen in Californië om auto’s te fabriceren.