2min

HTC heeft per direct een grote wijziging doorgevoerd aan de top. Een van de oprichters en CEO van HTC, Peter Chou, wordt vervangen door Cher Wang, de andere oprichter van HTC. Dat heeft de raad van bestuur van HTC besloten, de wijziging wordt per direct doorgevoerd en vanaf nu is Wang dus de CEO van het Taiwanese bedrijf.

HTC kiest ervoor om de CEO per direct te vervangen, aan de ene kant is de wijziging niet enorm groot omdat de ene oprichter het stokje overneemt van de andere. Het is echter wel vreemd dat het per direct gebeurd en dat in de verklaring van HTC alleen een quote van Wang is opgenomen. Dat zou erop kunnen duidden dat de geruchten waar zijn dat er onvrede is binnen het bedrijf. Niet iedereen zou het eens zijn geweest met de Visie van Chou die nu zijn positie als CEO kwijt is.

Wang heeft zich in de afgelopen twee jaar opgewerkt in het bedrijf en is zich steeds meer gaan bemoeien met het reilen en zeilen van het bedrijf. In een verklaring laat Wang weten: "Als ondernemer in hart en nieren ben ik erg enthousiast over de vele nieuwe mogelijkheden. Ik ben vereerd om van deze gelegenheid gebruik te mogen maken en in de rol van CEO verder vorm te kunnen geven aan de volgende fase van de ontwikkelingen van HTC."

Peter Chou verdwijnt overigens niet van het toneel, hij gaat zich volgens de verklaring richten op productinnovatie en gaat leiding geven aan het HTC Future Development Lab. Wat dat precies inhoudt en hoe betrokken hij zal zijn bij de ontwikkeling van HTC-producten is niet helemaal duidelijk.