2min

Ongeveer 11 maanden geleden stopte Scott Croyle als hoofddesigner bij HTC, de Taiwanese fabrikant besloot toen om Jonah Becker zijn functie te laten overnemen. Nu maakt ook Becker bekend de fabrikant te gaan verlaten. Alle goede ontwerpers lijken bij HTC de deur uit te lopen. Een reden hiervoor is niet duidelijk maar een goed teken is het niet.

Over het ontwerp van de smartphones van HTC zijn weinig klachten, de toestellen behoren zeker tot de mooiere in de markt. Wel was er wat kritiek op het laatste model, de HTC One M9, deze zou teveel lijken op de HTC One M8. De fabrikant lijkt het afgelopen jaar weinig moeite gedaan te hebben om het ontwerp verder te verbeteren.

Nu ook een van de belangrijkste ontwerpers bij HTC vertrekt rijst de vraag of er interne problemen zijn bij de fabrikant. Vorige week werd bekend dat de CEO en oprichter van HTC, Peter Chou, per direct is vervangen door de andere oprichter van het bedrijf, Cher Wang. Mogelijk is dat de reden van het vertrek van Becker.

Becker was het afgelopen jaar samen met Claude Zellweger verantwoordelijk voor het ontwerpen van HTC’s producten. Becker deed voornamelijk de smartphones terwijl Zellweger zich toelegde op de nieuwe producten, de Grip Fitness Band en de Vive VR Headset. Becker zal worden vervangen door Daniel Hundt, een lid van het designteam en iemand die al lang werkzaam is voor HTC.

HTC heeft gekozen voor een bepaalde stijl in zijn smartphone-ontwerpen, het ligt niet voor de hand dat het bedrijf daar nu vanaf gaat wijken. Het ligt meer voor de hand dat deze lijn gewoon zal worden doorgezet.