2min

Tele2 heeft bekendgemaakt dat het in april gaat beginnen met het migreren van de eerste 40.000 klanten naar het eigen 4G-netwerk. Tele2 heeft op dit moment pas 300 gebruikers op zijn 4G-netwerk, maar dat gaat de komende weken snel veranderen. Tele2 hoopt in 12 tot 14 weken het complete klantenbestand met een 4G-smartphone te kunnen migreren.

Tele2 heeft de afgelopen periode het 4G-netwerk uitgebreid getest onder andere met de hulp van de eerste 300 klanten. Deze testen hebben veel informatie opgeleverd waarmee Tele2 de kwaliteit van het netwerk heeft kunnen verbeteren.

Nu gaat Tele2 alle klanten met een smartphone die ondersteuning biedt voor 4G migreren naar zijn eigen netwerk. Klanten worden echt een voor een overgezet in een nieuw systeem en administratief is dat een gigantische klus. Toch denkt Tele2 in 12 tot 14 weken alle klanten met een 4G-smartphone te kunnen migreren. Het bedrijf maakt niet bekend om hoeveel klanten het precies gaat, eind 2014 had Tele2 zo’n 813.000 klanten maar hieronder bevinden zich ook klanten met een smartphone zonder 4G-ondersteuning.

Alle klanten die zijn overgezet naar het nieuwe systeem en netwerk krijgen van Tele2 een e-mail met daarin meer informatie over de migratie. De klanten hoeven hiervoor zelf niets te doen. Op dit moment is het 4G-netwerk van Tele2 vooral goed dekkend in de randstad, daar buiten moet Tele2 nog flink wat werk verzetten, maar het timmert hard aan de weg. Aan het einde van het jaar moet het netwerk landelijk dekkend zijn. Verder moet het netwerk nog geoptimaliseerd worden zodat er ook binnenshuis voldoende dekking is, volgens het bedrijf zou dat in 50 procent van de gevallen in de randstad al zo moeten zijn.

Tele2 is straks de vierde provider in Nederland met een eigen mobiele netwerk. De andere drie zijn KPN, T-Mobile en Vodafone.