1 min

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde website The Information presenteert Google volgende maand tijdens Google I/O een besturingssysteem voor de Internet-of-Things (IoT). Het zal gaan om een minimalistisch besturingssysteem dat kan draaien op apparaten met slechts 32 of 64MB aan werkgeheugen.

Dat Google actief wil worden op de markt voor Internet-of-Things is geen geheim, met de overname van Nest en Dropcam zijn de eerste stappen al gezet in die markt. Nu komt er dan ook eindelijk een echt besturingssysteem voor IoT. Google zou het besturingssysteem op dit moment nog Brillo noemen maar dat zou nog een codenaam zijn.

Volgende maand vindt Google’s ontwikkelaarsconferentie plaats, Google I/O, daar zal Google het nieuwe besturingssysteem officieel presenteren. De markt voor Internet-of-Things wordt de komende tijd waarschijnlijk overspoeld met producten, platforms en software, waarvan de grote vraag gaat zijn welke er gaan overleven. Microsoft heeft ook al een Windows 10 voor IoT aangekondigd en ook Samsung wil een poging wagen met Tizen. Eerder deze week presenteerde Huawei een besturingssysteem voor IoT dat slechts 10KB groot is. Verwacht wordt dat er nog meer partijen met een besturingssysteem gaan komen.