1 min

De nieuwe dochteronderneming van Google, Sidewalk Labs, heeft twee overnames gedaan in New York. De bedrijven Control Group en Titan zijn door Sidewalk Labs overgenomen. De twee bedrijven waren bezig om in New York een gratis wifi-netwerk uit te rollen. Op termijn moesten meer steden van wifi worden voorzien.

Google gaat met zijn nieuwe dochteronderneming, Sidewalk Labs, in elk geval gratis wifi aanbieden in New York, mogelijk volgen er later meer steden. Control Group en Titan worden nu door Sidewalk Labs gefuseerd tot één bedrijf genaamd Intersection. De contracten die de bedrijven hebben gesloten met het stadsbestuur van New York worden gewoon nagekomen. Intersection zal straks tienduizend wifi-hotspots gaan plaatsen in New York waarmee gratis met het internet kan worden verbonden.

De hotspots worden in reclamezuilen verwerkt die door de hele stad komen te staan, onder andere op locaties waar voorheen telefooncellen te vinden waren. Op de reclamezuilen moet niet alleen reclame worden getoond, het is de bedoeling dat de zuilen ook interactief worden en voorzien worden van touchscreens waarmee informatie opgezocht kan worden.

Sidewalk Labs stelt dat er inmiddels ook wordt gewerkt aan nieuwe manieren om hotspots te plaatsen in andere objecten op straat, bijvoorbeeld in bushokjes. Of Sidewalk Labs ook buiten de Verenigde Staten actief wil worden is nog niet duidelijk.