1 min

Google breidt opnieuw zijn activiteiten uit, wederom met een onderneming die zich echt richt op de toekomst. Het nieuwe Sidewalk Labs moet producten gaan bedenken die het stadsleven gaan verbeteren. Aan wat voor producten we precies moeten denken is nog onduidelijk, maar het bedrijf krijgt de mogelijkheid om onafhankelijk onderzoek te doen.

Google heeft al meer van dit soort onderzoeksbedrijven die zich richten op de toekomst en waarvan de toekomstige producten niet altijd even duidelijk is. Zo heeft google al het experimentele onderzoeksbedrijf Calico dat als doel heeft het leven van mensen te verlengen en Google X, wat interessante producten maakt zoals Google Glass en Project Loon. Nu komt daar Sidewalk Labs bij dat zich gaat bezighouden met het verbeteren van ons dagelijks leven in de stad.

In het persbericht valt te lezen: "Er zijn al apps die vertellen waar de files staan, wat de prijzen van appartementen zijn, maar de grootste uitdagingen in een stad zoals het openbaar vervoer efficiënter maken, energieverbruik verminderen en woonkosten verlagen zijn zaken waar nog maar weinig technologie voor wordt ontwikkeld."

Wat voor producten Sidewalk Labs precies gaat ontwikkelen lijkt Google zelf ook nog niet te weten, of wil het op dit moment nog niet bekendmaken. Het is in elk geval weer een nieuw onderzoeksgebied waar Google zich mee bezig gaat houden. Sidewalk Labs komt niet in Silicon Valley maar in New York te zitten en zal worden geleidt door Dan Doctoroff, voormalig vice Burgemeester van New York en CEO van Bloomberg.