Google heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd en heeft een groei doorgemaakt van 11 procent en komt uit op een omzet van 17,7 miljard dollar. De winst steeg met 17 procent naar 3,93 miljard dollar. Verder maakte Google bekend dat Android een flinke groei heeft doorgemaakt, inmiddels heeft het bedrijf een overeenkomst met 400 fabrikanten die gezamenlijk 4000 Android-toestellen.

Google heeft weinig reden om te klagen de omzet en de winst zijn opnieuw forst gestegen met 10 en 17 procent. Wel is het grootste deel van de omzet, 16 miljard dollar, afkomstig uit advertentie-inkomsten. Over Android is ook weinig reden tot klagen, de inkomsten uit de Google Play Store zijn met 17 procent gestegen en het aantal fabrikanten waarmee Google een overeenkomst heeft is inmiddels opgelopen tot 400.

Google werkt momenteel samen met ruim 400 fabrikanten en 500 telecomproviders die in totaal samen zo’n 4000 Android-toestellen in ontwikkeling hebben. De komende tijd gaan er dus nog voldoende Android-apparaten op de markt verschijnen. Vorig jaar verschenen er in totaal 18.000 verschillende Android-apparaten op de markt. Daarmee is de groei sinds 2008 echt explosief.

Naast een flinke groei met Android heeft Google laten weten dat ook mobiel en video een flinke groei doormaken. Google laat weten dat gebruikers steeds meer gebruik maken van het internet via een mobiel apparaat, het aantal bezoeken via de desktop verplaatst dan ook steeds meer richting mobiel. Verder groeit de populariteit van video nog steeds, in een jaar tijd kijken gebruikers 60 procent meer video’s op YouTube.