1 min

Sergey Brin, een van de oprichters van Google, heeft officieel bekendgemaakt dat Google Life Sciences een aparte dochteronderneming gaat worden onder Alphabet en niet langer onderdeel is van Google X. Iets waar wij vorige week al achter waren gekomen, maar nu officieel bekend is geworden.

Google heeft recent een nieuw moederbedrijf opgericht genaamd Alphabet, dat wordt de overkoepelende naam voor alle bedrijven die voorheen onder Google vielen. Google wordt weer gewoon de zoekmachine, advertentieverkoper en dergelijke, de rest komt onder Alphabet te vallen onder een andere naam. Een van de nieuwe dochterbedrijven van Alphabet is Life Sciences. Deze dochteronderneming heeft een lens in ontwikkeling die je in je oog kan stoppen en straks allerlei informatie kan meten.

De bedoeling is dat bijvoorbeeld suikerpatiënten automatisch hun suikerspiegel kunnen meten door middel van deze lens. Aan wat voor producten en technologieën het bedrijf nog meer werkt is nog niet bekendgemaakt.

Met de nieuwe naamgeving is Google weer echt een internetbedrijf en kunnen de andere bedrijven die minder met internet te maken hebben ook een andere naam dragen. Daarnaast kan Google nu de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid beperken tot de specifieke dochterbedrijven. Mocht een dochterbedrijf dan ooit volledig de mist in gaan en schadevergoedingen moeten betalen, dan heeft dat geen effect op de overige activiteiten.