1 min

Sharp is in gesprek met Foxconn over zijn Display-tak, deze divisie heeft last van stevige concurrentie en moeilijke marktomstandigheden, daarom overweegt Sharp om de Display divisie af te splitsen en deze gedeeltelijk te verkopen. Het bedrijf zou onder andere in gesprek zijn met Foxconn.

Sharp en Foxconn zijn in gesprek sinds de CEO van Sharp vorige maand zei dat hij open staat voor een complete herstructurering van Sharp’s liquid crystal display (LCD) en consumenten electronica divisies. Het voorgestelde plan zou inhouden dat Sharp zijn Display-divisie afsplitst en dat vervolgens meerdere partijen een financiële bijdragen doen om het bedrijf te herstructureren en ervoor te zorgen dat Sharp Display weer competitief wordt.

Onder andere Hon Hai (Foxconn) en het Innovation Network Corporation of Japan (Japanse overheid) zouden een financiële bijdrage doen. Voor deze bijdragen krijgen de investeerders een belang in het bedrijf. Hoe groot dat belang is, is nog onduidelijk.

Sharp moet opboksen tegen de concurrentie van LG en Samsung op de displaymarkt, niet de minste partijen. LG maakte recent bekend 7,6 miljard euro te investeren in de productie van OLED-schermen.