1 min

Apple heeft een Britse start-up overgenomen die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van virtuele assistenen. Wat Apple precies wil bereiken en of het ook interesse heeft in de ontwikkelde software is onduidelijk, het kan ook zijn dat het Apple meer te doen is om het team binnen de start-up. Het doel is ongetwijfeld om Siri te verbeteren.

De start-up in kwestie is VocalIQ en het gaat om een Britse start-up die zich bezighoudt met de ontwikkeling van virtuele assistenten die met behulp van spraakherkenning kunnen worden aangestuurd. Daarnaast richtte het bedrijf zich ook op machine learning zodat de assistent kan leren van de gebruiker en beter kan inspelen op behoeftes. VocalIQ richtte zich met namelijk op gebruik in de auto, of dat ook het stuk is waar Apple in is geïnteresseerd is nog onduidelijk, het kan ook zijn dat het bedrijf zich meer wilde onderscheiden en de smartphonemarkt als te concurrerend zag.

De technologie van VocalIQ blinkt voornamelijk uit in de mogelijkheid om een echt gesprek te voeren met de gebruiker. Dat gaat een stuk vloeiender en sneller dan bij bestaande spraakassistenten, hierdoor komt de gebruiker minder in de verleiding om naar het scherm te kijken.

Voor Apple is het team achter VocalIQ ongetwijfeld een goede aanvulling op het werknemersbestand en de verdere ontwikkeling van de eigen spraakassistent Siri. Hoeveel Apple heeft betaald om VocalIQ in te lijven is niet bekendgemaakt, wel heeft Apple de overname bevestigd tegenover The Financial Times.