2min

De ontwikkelaars die achter Apple’s persoonlijke assistent Siri zitten hebben een opvolger gepresenteerd met de naam Viv. Deze keer is alleen Apple niet betrokken geweest bij de ontwikkeling en Viv kan dus ook naar meerdere platformen komen. Viv is op alle fronten een verbetering ten opzichte van Siri, zo is Viv veel slimmer, kan ze antwoord geven op veel moeilijkere vragen en is er een koppeling met enorm veel internetdiensten.

Nadat Siri werd gepresenteerd door Apple zijn veel van de ontwikkelaars achter de spraakassistent vertrokken bij het bedrijf om vervolgens allemaal samen te komen in een nieuwe startup die Viv heeft ontwikkeld. In totaal is er nu al vier jaar gewerkt aan Viv en dat is in de presentatie ook goed te zien. Viv is een stuk slimmer dan de bestaande assistenten.

Viv is in staat om verbinding te leggen met andere online diensten en daar informatie uit te halen of een boeking te doen. Hierdoor is Viv een stuk functioneler, dit is uiteraard te danken aan de integratie met al deze partners maar ook een stukje kunstmatige intelligentie. Viv is veel beter in staat om context te snappen en daardoor het beste antwoord op je vraag te geven.

De mensen achter Viv willen er een open platform van maken dat op elke systeem of apparaat kan werken en dus niet gebonden is aan één besturingssysteem. Volgens geruchten zouden Facebook en Google al flinke bedragen hebben geboden om het bedrijf in te lijven, maar de mensen achter Viv willen zelfstandig blijven.