1 min

De Europese Commissie heeft vandaag bekendgemaakt het geen problemen heeft met de overname van Altera door Intel. Volgens de Europese Commissie blijft er nog voldoende concurrent over op de chipmarkt. Daarmee kan Intel zijn grootste overname ooit doorzetten.

Intel en Altera zijn overeengekomen dat eerstgenoemde 16,7 miljard dollar betaald voor de overname. De overname werd op 1 juni bekendgemaakt en de bedrijven verwacht begin 2016 de overname te kunnen afronden. Altera is net als Intel een chipfabrikant, maar Altera richt zich niet op chips voor computers maar op maat gemaakte chips voor zeer specifieke taken, zo levert Altera onder meer chips voor netwerkcommunicatie, auto’s en militaire toepassingen.

Voor Intel is deze overname de manier om minder afhankelijk te worden van de pc-markt. Intel wil ook een grote speler worden in cloudcomputing, Internet of Things, wearables en zelfrijdende auto’s. Daarvoor is de overname van Altera zeer geschikt, zeker in de markt voor de Internet of Things is de vraag naar speciale chips erg hoog.