Samsung en Oracle werken nauw samen aan enterprise-apps

Samsung en Oracle slaan de handen in een om apps te ontwikkelen voor het MKB en voor enterprise-toepassingen. Er zullen apps ontwikkeld gaan worden voor de Galaxy-smartphones en voor de Gear S2-smartwatch. Samsung en Oracle gaan daarmee de directe concurrentie aan met Apple en IBM die al geruime tijd eenzelfde samenwerking hebben.

Het lijkt erop dat de grote bedrijven die actief zijn op de enterprise-markt niet kiezen voor een brede aanpak waarbij meerdere grote mobiele besturingssystemen worden ondersteund, in plaats daarvan kiezen ze voor een nauwe samenwerking met één enkele fabrikant. Apple werkt nauw samen met IBM en ontwikkelt vooral apps voor iOS, terwijl Samsung en Oracle nu een soortgelijke samenwerking presenteren, waarbij Oracle ongetwijfeld zijn focus vooral op Android gaat leggen.

Daarmee wordt het voor bedrijven die gebruik maken van de enterprise-oplossingen van IBM en Oracle dus belangrijk om hun mobiele apparatuur daar ook op af te stemmen. Een opmerkelijke strategie als je bekijkt hoeveel succes Microsoft op dit moment heeft door al zijn toepassingen juist op zoveel mogelijk platformen beschikbaar te maken.

Tijdens Oracle OpenWorld 2015 zal Oracle de nodige apps presenteren die gebruik maken van Samsung’s mobiele apparaten.