Samsung zet zijn samenwerking met Microsoft verder door, het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het op sommige nieuwe Android-tablets ook Microsoft-apps zal gaan meeleveren. Waarschijnlijk zal er net als bij de Galaxy S6 een mapje met Microsoft-apps op het hoofdscherm worden geplaatst, op de tablets zullen World, Excel, Powerpoint, One Drive, One Note en Skype worden meegeleverd.

Samsung zal deze apps niet op alle tablets gaan meeleveren, maar wel op een aantal, welke dit precies zijn wil het bedrijf niet vermelden. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat sommige tablets nog niet zijn aangekondigd. Als wij een gokje mogen wagen dan gaat Samsung de apps meeleveren op alle zakelijke Samsung-tablets en op alle high-end tablets.

Samsung gaat namelijk ook aan zijn zakelijke klanten het Office 365-abonnement meeverkopen als het bedrijf kiest voor Samsung-tablets. Het Office-pakket maakt sinds kort ook deel uit van de nieuwste versie van Samsung Knox. De beveiligde zakelijke Android-omgeving van Samsung waar binnen alle gegevens versleuteld worden opgeslagen en welke door systeembeheerders op afstand kan worden gewist of vergrendeld.

Aangezien Samsung op zijn nieuwe toestellen de meeste software optioneel maakt zullen gebruikers die er niet op zitten te wachten de software waarschijnlijk ook kunnen verwijderen.

Samsung en Microsoft werken ineens veel samen, iets wat ongetwijfeld te maken heeft met de schikking in de patentruzie tussen de twee bedrijven. Samsung betaalde naar verluidt elk jaar ruim een miljard dollar aan Microsoft voor licenties op patenten. Het Zuid Koreaanse probeerde hieronder uit te komen toen Microsoft besloot Nokia in te lijven. Het lijkt erop dat de bedrijven een oplossing hebben gevonden die beide bedrijven extra omzet oplevert.