Google’s zelfrijdende auto is staande gehouden door de politie, reden is dat het voertuig te langzaam reed. Het voertuig zou hebben gereden op een weg waar een maximumsnelheid van 50 MPH is toegestaan (80 KMH), maar de zelfrijdende auto is door Google gelimiteerd op 25 MPH.

Het gaat om Google’s zelfontwikkelde auto, de kleine tweezitter die is staande gehouden. Deze rijdt momenteel rond in Silicon Valley maar is door Google qua snelheid gelimiteerd zodat deze niet te hard door de woonwijken rijdt en mensen laat schrikken.

De agent in kwestie vond echter dat 25 MPH wel erg langzaam was op een weg waar 50 MPH is toegestaan want de auto van Google hinderde het overige verkeer hiermee. Google heeft geen boete gehad, maar gaat nu mogelijk wel kijken naar een oplossing, hierover doet het bedrijf verder geen uitspraken.

Google stelt wel dat het al vaker is aangehouden, maar meestal omdat agenten interesse hebben in het project en meer willen weten hoe het precies werkt. In de 1,2 miljoen mijl (1,9 miljoen kilometer) die de Google auto’s hebben afgelegd heeft Google nog geen boete ontvangen.